top of page

Sikre bedriften din med Konkursradar: Unngå økonomiske tap fra konkurser hos kunder og leverandører!


I perioder med økonomisk usikkerhet er det mange bedrifter som står overfor store utfordringer. Flere faktorer, som svekket økonomi, reduserte inntekter og manglende betalingsevne hos kunder eller leverandører, kan raskt eskalere til en alvorlig situasjon som kan påvirke bedriftens fremtid. For mange virksomheter er det vanskelig å forutsi når en viktig kunde eller leverandør plutselig står overfor konkurs, noe som kan sette hele verdikjeden i fare.

Hvor stort er problemet med konkurs blant kunder og leverandører?

Økonomiske utfordringer kan ramme hvilken som helst bedrift, uansett størrelse. Faktisk går mer enn 4000 bedrifter konkurs hvert år i Norge. Ifølge Statistisk sentralbyrå ble det i 2023 åpnet 4517 konkurser, en økning på 22 prosent sammenlignet med 2022. Av disse var 3745 bedrifter, og de øvrige var enkeltpersonforetak. Bygg- og anleggssektoren var den hardest rammede næringen, hvor 1013 bedrifter gikk konkurs. 2024 ligger etter de to første kvartalene an til å nå et antall likt 2023.




Konkurser - Statistisk sentralbyrå

For en virksomhet som stoler på leveranser fra andre selskaper eller har kundefordringer, kan en konkurs i verdikjeden føre til betydelige økonomiske tap. Ubetalte fakturaer eller forsinkede betalinger kan raskt hindre bedriftens vekst, redusere likviditeten og i verste fall føre til konkurs for din egen bedrift.

Det er spesielt problematisk dersom en kunde som har utestående fakturaer går konkurs. Når en bedrift går konkurs, er det liten sjanse for at ubetalte beløp blir tilbakebetalt, noe som betyr at alt fra små utestående fakturaer til store kontraktsforpliktelser kan gå tapt. Dette er en risiko ingen bedrift har råd til å ignorere, spesielt i usikre økonomiske tider.

Hvordan Konkursradar kan hjelpe deg med å beskytte bedriften din

Konkursradar, utviklet av Emonkey i samarbeid med Rettssjekk, gir deg muligheten til å oppdage risikoen for konkurs tidlig blant dine kunder og leverandører. Denne unike tjenesten varsler deg i sanntid når en av dine forretningsforbindelser er begjært konkurs, og gir deg verdifull tid til å iverksette tiltak for å beskytte bedriften mot tap.

Med Konkursradar kan du proaktivt:

  • Forutse konkursrisikoen blant kunder og leverandører.

  • Motta varsler 1–8 uker før en kunde eller leverandør går konkurs.

  • Ta grep i tide ved å endre betalingsbetingelser, avslutte kontrakter eller kreve forskuddsbetaling.

  • Tidlig innsikt gir bedre grunnlag for å justere forventede tall og forstå hvordan endringer vil påvirke bedriftens prestasjon og resultater.

Hvordan tjenesten fungerer

Konkursradar er enkel og effektiv. Vi henter automatisk informasjon fra domstolene og matcher denne informasjonen med dine kunder og leverandører i regnskapssystemet. Når en kunde eller leverandør begjæres konkurs, mottar du et varsel på e-post som gir deg nok tid til å ta nødvendige forholdsregler.

Dette gir deg en klar fordel i en tid hvor det er avgjørende å handle raskt for å beskytte bedriftens likviditet og redusere risikoen for tap. Det kan være forskjellen mellom å tape penger på utestående fakturaer og å sikre at bedriften din fortsatt har en sunn kontantstrøm.

Konkursradar: Et verktøy for å minimere tap

Bedrifter som er forberedt på å håndtere økonomiske utfordringer hos sine kunder og leverandører, har en langt større sjanse for å overleve urolige økonomiske tider. Med Konkursradar kan du være ett steg foran, unngå økonomiske overraskelser og sikre at du har den nødvendige informasjonen for å ta de riktige beslutningene.

Ved å overvåke dine kunder og leverandører proaktivt kan du:

  • Forbedre bedriftens likviditet ved å unngå forsinkede eller tapte betalinger.

  • Redusere risikoen for å bli økonomisk rammet av en konkurs hos viktige forretningsforbindelser.

  • Handle raskt og sikre at bedriften din forblir stabil, selv i møte med økonomiske utfordringer.


Oppsummering


Når din bedrifts økonomi er avhengig av at kunder og leverandører holder seg flytende, kan en konkurs i verdikjeden få store konsekvenser. Konkursradar hjelper deg med å overvåke risikoen for konkurs blant dine forretningsforbindelser, slik at du kan handle proaktivt og redusere risikoen for økonomiske tap. Ikke la usikkerhet stå i veien for din bedrifts vekst og fremtid – bruk Konkursradar for bedre innsikt og kontroll over økonomien.

Kontakt oss i dag for å lære mer om hvordan Konkursradar kan hjelpe din bedrift!

Comments


bottom of page